Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

10 eet tips voor mensen met diabetes

Diabetespatiënten mogen niet zomaar alles eten. Gezond eten is vooral belangrijk, maar wat nu precies gezond is; daarover zijn de meningen vaak verdeeld. Bovendien zijn de richtlijnen ook niet altijd helemaal duidelijk voor niet-patiënten die bijvoorbeeld een keertje koken voor iemand met diabetes. Wil jij weten waar mensen met diabetes rekening mee moeten houden? Dan hebben we hier 10 tips voor je.

1. Kies voor volkorenversies. Als je brood, pasta of rijst eet, kun je het beste vezelrijke varianten kiezen. Daardoor stijgt de bloedsuikerspiegel minder sterk.

2. Gebruik niet te veel suiker, honing, siroop, stroop, jam of 'witte' producten. Die zorgen er namelijk voor dat de bloedspiegel binnen afzienbare tijd flink stijgt. Dit komt omdat er heel veel 'snelle' koolhydraten in zitten. Die koolhydraten zitten vaak in bewerkte producten.

3. Kies voor lekker veel noten, olijven, avocado's en vis. Die bevatten gezonde vetten.

4. Mijd verzadigde vetten zoveel mogelijk. Die vetten zijn ongezond. Op ingrediëntenlijstjes kun je vaak zien hoeveel verzadigd vet er in een product zit.

5. Eet minder zout. Zout is slecht voor de bloeddruk. Bovendien wen je ontzettend snel aan koken zonder zout en na enige tijd mis je het niet eens meer.

6. Bak het liefst in vetten die ook als ze koud zijn vloeibaar zijn. Denk aan olie, vloeibare margarine of ander vloeibaar vet. Die bevatten vooral gezonde vetten, de onverzadigde vetten.

7. Eet niet te veel peulvruchten. Ze zijn gezond, maar hebben ook wel een stevige impact op de bloedsuikerspiegel.

8. Kook je voor iemand met diabetes? Vraag dan vooraf even waar je rekening mee moet houden. Soms gelden wat aanvullende 'regels', bijvoorbeeld vanwege medicijngebruik.

9. Snoep zo min mogelijk. Ook snoep zit vol met snelle suikers die even voor een piek zorgen en daarna voor een dip.

10. Eet extra veel groenten. Die bevatten veel vezels, vitaminen én weinig ongezonde suikers.

Bij Dekwaliteitsdrogist.nl vind je veel suikervrije, gezonde voedingsmiddelen die kunnen om gezond en lekker te blijven eten.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.