Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

10 tips om niet aan te komen op vakantie

Op vakantie is het makkelijker jezelf even te laten gaan. Je komt los van je dagelijkse ritme, ontspant heerlijk en geniet eens wat meer van de kleinere geneugten in het leven, zoals een lekker stukje kaas of een glas goede wijn. Hoewel dat genieten natuurlijk belangrijk is, wil je na je vakantie niet direct op dieet moeten, omdat je kilo's bent aangekomen. Daarom geven wij je 10 tips om niet aan te komen op vakantie.

1. Huur een accommodatie met keuken. Koken in een ander land, met andere ingrediënten kan heel ontspannend zijn, zeker als je de tijd hebt om een goede maaltijd te bereiden. Vaak eet je dan een stuk gezonder en kom je minder aan. Ook kun je met een keuken makkelijk een barbecue voorbereiden.

2. Beweeg veel. Maak lange strandwandelingen, beklim de bergen, huur fietsen. Zoek allerlei manieren om actief te blijven. Dat is goed voor je hoofd én je lijn.

3. Eet niet te veel. Ook niet als je all-inclusive hebt geboekt. Eet gewoon wat je nodig hebt en ga niet door tot je niet meer kunt.

4. Doe voorzichtig met alcohol. Alcohol zet direct aan, dus beperk je inname bijvoorbeeld tot maximaal twee drankjes per dag.

5. Kies restaurants zorgvuldig. Als je wel uit eten gaat, zijn er zoveel mogelijkheden om van de echte inheemse keuken te genieten; kies daarvoor en niet voor de restaurants die alleen pizza en patat bieden.

6. Gebruik het zwembad bij de accommodatie. Begin bijvoorbeeld 's morgens vroeg met baantjes trekken.

7. Denk vooruit. Ga je een lange dag weg? Neem dan voldoende fruit mee, zodat je niet verleid wordt tot ongezond snacken als je trek krijgt.

8. Zorg voor regelmaat. Ook tijdens de vakantie stelt je lichaam prijs op regelmaat. Probeer dit er zoveel mogelijk in te houden, zodat je lijf ook weet welk ritme het aan kan houden.

9. Proef wat andere keukens te bieden hebben. En met proeven bedoelen we: rustig proeven, niet naar binnen schuiven. Dan eet je uiteindelijk veel minder, maar ontdek je wel wat meer over andere keukens.

10. Drink voldoende water, zeker op een warme vakantiebestemming.

Wil je ook onderweg wat gezonds te eten hebben? Kies dan voor praktische maaltijdvervangers. Je vindt ze bij Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.