Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

10 tips voor een onbezorgde gezonde vakantie

De vakantie is bij uitstek het moment om even lekker tot jezelf te komen. Tenminste, als je deze zonder rampen en gezondheidsklachten doorkomt. Nu heb je natuurlijk niet alles zelf in de hand, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je vakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij geven je graag 10 tips.

1. Zorg voor de juiste inentingen. Ga je op vakantie naar een land onder de evenaar? Dan is de kans groot dat je ingeënt moet worden. Controleer dit vooraf en zorg ervoor dat je tijdig de juiste vaccinaties haalt. Dat maakt je weerbaarder tegen ziekten waar je niet op zit te wachten.

2. Sluit een reisverzekering af. Mocht er iets gebeuren, dan kun je via je reisverzekering een vergoeding krijgen voor (bijvoorbeeld medische) kosten die je in het buitenland maakt. Met zo'n verzekering ga je een stuk geruster op reis.

3. Zorg voor een EHBO-kit. Neem in ieder geval verband, pijnstillers, een tekentang en een middel tegen muggen mee. Denk ook aan pleisters, eventuele reistabletjes en andere praktische items. Dan hoef je niet halsoverkop op zoek naar een apotheek, als er iets gebeurt.

4. Neem vitaminen mee. Zo versterk je ook op vakantie je weerstand. Bloem heeft een groot assortiment natuurlijke producten.

5. Print een noodgevallenkaart. Die is op internet te vinden en helpt je in noodsituaties uitleggen wat er gebeurd is.

6. Maak vooraf een vakantiechecklist. Je weet dan zeker dat je alles bij je hebt. Denk ook aan medicijnen die je dagelijks gebruikt. Die worden regelmatig vergeten!

7. Onderzoek je vakantieadres. Noteer bijvoorbeeld de naam van de dichtstbijzijnde dokter of huisartsenpost.

8. Smeer je goed in met zonnebrandcrème. Zelfs als het niet heel warm aanvoelt, kan de zon je verbranden.

9. Eet veel (gewassen!) fruit. Zo versterk je je weerstand en werk je ook nog aan je gezondheid.

10. Beweeg veel. Dat maakt je vakantie leuker en houdt je fit.

Alles wat je nodig hebt voor een leuke, gezonde en geslaagde vakantie vind je bij Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.