Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

5 tips voor haarverzorging voor mannen

Er wordt vaak veel minder aandacht aan besteed, maar ook het haar van mannen heeft een goede verzorging nodig. Omdat mannen over het algemeen voorkeur geven aan een vlotte en eenvoudige behandeling, hebben wij vijf tips voor makkelijk, snel en gezond mannenhaar.

1. Gebruik goede producten


Haarverzorgingsproducten zijn er in verschillende soorten en maten. Je bent misschien geneigd om voor de goedkoopste varianten te gaan, maar staar je niet blind op de prijs. Je kunt namelijk het beste professionele producten gebruiken, bijvoorbeeld producten die je bij de kapper haalt. Kies voor een shampoo en een conditioner. Je hoeft per wasbeurt maar een klein beetje te gebruiken, dus als je zuinig doet, kun je er alsnog heel lang mee doen en vallen de kosten per wasbeurt mee.

2. Kies voor koud water


Je kunt je haar het beste met koud water wassen. Lukt dat niet, kies dan voor lauw water. Heet water is niet goed voor het haar. Dat zorgt ervoor dat het er dof en ongezond uit gaat zien. Bovendien droogt het daarvan sneller uit.

3. Gebruik geen föhn


Een belangrijke tijdbesparende tip voor in de ochtend: geen föhn gebruiken. Föhnen is slecht voor je haar, het droogt uit door hete lucht. Kun je niet anders, houd de föhn dan op gepaste afstand van je hoofd, breng vooraf een beschermend product aan en zet je föhn op de koudst mogelijke stand.

4. Gebruik zo min mogelijk stylingproducten


De styling is natuurlijk belangrijk. Toch is het zinvol om je producten met zorg te kiezen en zo min mogelijk overbodig materiaal in je haar te doen. Daarmee belast je het alleen maar. Je kunt je kapper vragen welke materialen voor jou het beste zijn. Kies ook hierin weer voor professionele producten.

5. Wrijf het niet hard droog


Ben je gewend je haar flink droog te wrijven met een handdoek? Niet doen. Sla de handdoek om je heen en kneed vervolgens zachtjes in je haar. Nat haar is namelijk veel kwetsbaarder dan droog haar en daarom moet je er voorzichtig mee omgaan.

Alles wat je nodig hebt om je haar optimaal te verzorgen, vind je natuurlijk bij Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.