Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

5 tips voor het kiezen van een tandpasta

Een stralende glimlach is het beste visitekaartje dat je af kunt geven. Zo'n mooie witte rij tanden verschijnt echter niet zomaar. Je moet er wel iets voor doen. Dagelijks poetsen met een goede tandpasta bijvoorbeeld. Maar hoe weet je wat een goede tandpasta voor jou is? Wij hebben een aantal praktische tips voor je.

Soort


Er zijn algemene tandpasta's, maar er zijn ook specifieke soorten, bijvoorbeeld voor rokers of voor mensen met gevoelige tanden. Als je rookt, zullen je tanden wat sneller verkleuren dan wanneer je niet rookt. Kies in dat geval dus voor een tandpasta die die verkleuring tegengaat. Als je gevoelige tanden hebt, dan worden je tanden niet speciaal mooier van een tandpasta voor gevoelige tanden, maar wordt eten en drinken wel veel prettiger.

Smaak


Aangezien je de tandpasta tenminste twee keer per dag in je mond hebt, is het prettig om te kiezen voor een smaak die je aanstaat. Probeer verschillende soorten uit en kies de variant die jou het best bevalt.

Fluor


Controleer ook altijd het fluorgehalte van een bepaalde tandpasta. Fluor beschermt het tandglazuur en maakt tanden sterker. Als er echter te veel fluor in de tandpasta zit, dan kun je hiervan witte vlekken op je tanden krijgen, die niet meer weg gaan. Te weinig fluor biedt bijna geen bescherming. Voor volwassenen kun je een maximum van 250 mg fluor per 100 gram tandpasta aanhouden. Voor kinderen ligt die hoeveelheid lager.

Wittere tanden?


Is je doel het krijgen van wittere tanden? Kies dan een tandpasta die daar speciaal voor gemaakt is. Ga wel liever voor een geleidelijk resultaat, dan weet je zeker dat het actieve bestanddeel in de tandpasta niet te agressief is.

Extra's


Kies niet alleen je tandpasta bewust, maar stem ook de extra's hierop af. Als je je tanden goed wilt verzorgen, gebruik je ook mondwater en flosdraad. Zorg ervoor dat deze middelen, in combinatie met de tandpasta, een volledig programma bieden.

Direct een tandpasta aanschaffen die bij je past? Kijk bij dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.