Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Aambeien, behandeling en tips

Iedereen kan er last van hebben en toch hoor je er maar zelden mensen over: aambeien. Deze gezwollen bloedvaten kunnen behoorlijk wat pijn veroorzaken en komen vooral voor bij zwangere vrouwen. Ze ontstaan als er te veel druk wordt uitgeoefend op de bloedvaten bij de anus, bijvoorbeeld tijdens een toiletbezoek. De bloedvaten rondom de anus zijn erg kwetsbaar en beschadigen snel.

Aambeien voorkomen


De beste manier om aambei-vrij te blijven, is door ze te voorkomen. Dat kun je doen door je stoelgang beter te laten verlopen. Door meer vezels te eten, gaat dit soepeler en hoef je veel minder druk uit te oefenen. Hierdoor krijgen de bloedvaten minder te verduren en is de kans op aambeien een stuk kleiner. Lukt het niet om meer vezels toe te voegen aan je dieet? Dan kun je ook supplementen gebruiken, bijvoorbeeld van A. Vogel. Die bevorderen de stoelgang. Ook regelmatig bewegen is belangrijk.

Behandelen


Heb je al aambeien en is het voor preventieve maatregelen te laat? Dan zul je de aambeien moeten behandelen. Afhankelijk van het soort aambeien, kun je die behandeling zelf doen of zul je ervoor naar de dokter moeten. Gewone aambeien zijn zelf te behandelen. Daarvoor gebruik je een verkoelende gel die je gewoon bij de drogisterij kunt kopen. Combineer dit met de preventieve maatregelen en je zult snel van de pijn af zijn. Als je last hebt van uitgezakte aambeien, dan kun je het beste een bezoek brengen aan de huisarts. Uitgezakte aambeien verdwijnen namelijk niet vanzelf en moeten operatief verwijderd worden.

Zwangerschap


Aambeien komen veel voor bij zwangere vrouwen. Tijdens hun zwangerschap ontwikkelt zich namelijk een grotere druk op de bekkenbodem én de darmen werken in deze periode langzamer. Zij kunnen de kans op aambeien echter ook verkleinen, bijvoorbeeld door veel water te drinken.

Kun je wel wat hulp gebruiken tegen aambeien? Bekijk het assortiment van Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.