Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Advies vitamine D gewijzigd

Vitamine D

Vitamine D wordt in ons eigen lichaam aangemaakt onder invloed van zonlicht. In Nederland is de zon alleen in de maanden mei tot september sterk genoeg voor aanmaak van vitamine D in het lichaam.Eind september bereiken we dus het maximum en dat loopt dan weer langzaam terug tot in mei van het volgende jaar.

Hoeveelheid vitamine D

Mensen jonger dan 70 jaar moeten minimaal een bloedwaarde van 30 (nMol/L) hebben, terwijl dit bij 70 jaar en ouder minimaal 50 (nMol/L) moet zijn. Daaronder verzwakken de botten en treedt er spierzwakte op.

Eigenlijk is de wetenschap het er wel over eens dat die waarde boven de 75 (nMol/L) moet zijn; dan neemt het valrisico sterk af en zijn er ook andere positieve effecten op, onder andere, het psychische welbevinden.

Aanvulling?

Tijdens een aantal medische congressen zijn de specialisten, artsen en apothekers zélf getest op vitamine D gehalte in het bloed. Dit zijn, zou je verwachten, mensen met een gezonde levensstijl.

Uit de metingen onder honderden medici blijkt dat 90% een vitamine D waarde heeft die kleiner is dan 75 nMol/l en 30% zit zelfs onder de 30 nMol/l.

Vrijwel iedereen kan aanvulling gebruiken.

Tip van de kwaliteitsdrogist:

Neem een product met voldoende vitamine D, maar langdurige overgebruik geeft risico op bijvoorbeeld nierstenen.

Dagelijks gebruik door volwassenen van 800-1000 IE zorgt binnen enkele maanden voor een goed vitamine D gehalte van het bloed zonder dat er risico op overdosering is

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.