Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

tot 30% korting

Astaxanthine eco

PLANTINA
Astaxanthine eco
60CA
van € 34,95 voor € 26,19

Astaxanthine, het krachtigste antioxidant

De laatste tijd is astaxanthine regelmatig in het nieuws. Op verschillende vlakken wordt het voedingssupplement ingezet, maar wat is het nu eigenlijk?

Astaxanthine is een carotenoïde, daar zit het woord Carrot in, Engels voor wortel. Het is ook verwant aan de kleurstof in wortelen en is van zichzelf rood van kleur. Astaxanthine komt van nature voor in onder andere zalm, garnalen, kreeft en bepaalde algen. Het zorgt voor de zalmroze kleur bij zalmen, maar kleurt ook de veren van de flamingo. Die eten grote hoeveelheden garnaaltje, vol met astaxanthine.
De stof wordt ook als kleurstof gebruikt om bijvoorbeeld kweekzalm een rodere kleur te geven. Het is dan ook bekend als E161.

Astaxanthine is een sterk antioxidant. Zesduizend keer sterker dan vitamine C en achthonderd keer sterker dan Co-enzym Q10. In de natuur heeft het een functie als beschermer tegen ultraviolet licht, het licht dat voor zonverbranding zorgt.

Als sterk antioxidant heeft het positieve effecten bij leverbeschadiging en als herstel middel na zware inspanningen. Veel atleten maken gebruik van dit voedingssupplement na een sportprestatie.

Een optimale dosering is 4 mg per dag. Dat is heel lastig om via het voedsel binnen te krijgen. Het komt overeen met circa 200 gram rode zalm per dag!

Bij Astaxanthine is de herkomst van belang. Er zijn een drietal stereo-isomeren met ieder hun eigen werkingsprofiel. Een stereoisomeer is als een linker en rechterhandschoen, het lijkt identiek, maar het past niet. Alle drie stereoisomeren zijn fel rood, als kleurstof zijn ze goed bruikbaar, maar een aantal positieve eigenschappen worden aan bepaalde isomeren toegedicht. Zorg voor een goed mengsel uit een natuurlijke bron, liefst afkomstig van algculturen.

Als kwaliteitsdrogist kunnen wij Plantina Astaxanthine Eco aanbevelen.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.