Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

De beste manier om lang haar te verzorgen

Lang haar is mooi, als het tenminste goed verzorgd wordt. Die verzorging is essentieel, juist omdat het haar zo lang is. Lang haar is namelijk best oud; als je haar op schouderlengte is, dan zit het al ongeveer drie jaar op je hoofd. Langer haar is nóg ouder.

Kapper

Als je lang haar hebt en dit graag wilt houden, dan is een bezoekje aan de kapper mogelijk niet favoriet. Toch is het belangrijk om regelmatig te gaan. Des te langer het haar wordt, des te gevoeliger het wordt voor beschadiging. Ga regelmatig naar de kapper om de dode puntjes weg te laten knippen, zodat de rest van je haar in topconditie blijft.

Juiste producten

Nog mooier is het om gespleten haarpunten te voorkomen. Dat doe je door herstellende producten voor het haar te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een haarmasker of een middel om de haarpunten en de haarwortels extra te verzorgen. Zo versterk je het haar en voorkom je dat het dof wordt.

Wassen

Lang haar wassen doe je niet alleen met shampoo, maar ook met conditioner. Verzorg je haar daarnaast wekelijks met een meer intensieve behandeling, bijvoorbeeld een haarmasker. Na het wassen dep je je haar voorzichtig droog. Dit helpt het haar glanzend te houden. Laat je haar los aan de lucht drogen. Elastiekjes kunnen het gevoelige haar beschadigen.

Kammen en borstelen

Door voor het wassen je haar door te kammen, verminder je het aantal klitten. Na het douchen kun je je haar het beste kammen met een grove kam. Dan hoef je niet zo hard te trekken en heeft je haar minder te lijden. Borstelen doe je met een borstel met natuurlijke haren. Die zorgen voor de meeste glans. Let ook op de dichtheid van de haren op de borstel; des te meer haren, des te meer glans.

Lang haar houd je mooi met dekwaliteitsdrogist.nl, voor een breed assortiment aan verzorgingsproducten voor lang én kort haar.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.