Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Epileren, waxen of scheren

Hoewel het altijd prettig is om gladde oksels en benen te hebben, verdient ontharing vooral in het voorjaar en de zomer weer wat extra aandacht. Als je op het strand loopt of een rokje draagt, wil je er immers wel goed uitzien. Er zijn verschillende mogelijkheden om je van storende haartjes te ontdoen. Wij hebben de drie meest toegepaste methoden voor je op een rijtje gezet.

Epileren


Bij epileren worden de haartjes uit de huid getrokken. Dit is in de eerste instantie pijnlijk, maar naar mate je het vaker doet, wordt de pijn minder. De haartjes komen na ongeveer drie weken weer terug. Wel zijn ze dan vaak zachter, waardoor het epileren makkelijker gaat en het resultaat mooier is. Bij epileren is het belangrijk de huid goed strak te trekken, om de kans op ingegroeide haartjes te verkleinen.

Waxen


Waxen kan op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van warme was, maar ook van koude strips, bijvoorbeeld van Veet. Het principe van waxen is gelijk aan dat van epileren, je hebt er alleen geen elektrisch apparaat voor nodig. Je brengt de was aan op je huid en trekt deze er vrijwel meteen weer af, met of zonder een strip. De haartjes worden met wortel en al uit de huid getrokken en komen pas na een week of drie weer terug. Let bij het gebruik van warme was altijd op de temperatuur en houd er rekening mee dat de huid na het waxen (of epileren) niet direct in de zon mag komen.

Scheren


Scheren is de makkelijkste manier van ontharen, maar ook de minst effectieve. Tijdens het scheren verwijder je alleen het gedeelte van de haar dat boven de huid uitkomt. De wortel blijft zitten. Hierdoor kun je soms de volgende dag al stoppeltjes voelen. Scheren kan met behulp van scheerschuim, maar je kunt ook 'nat' scheren, onder de douche. Het voordeel van scheren is dat je het ook nog even snel kunt doen voor je naar buiten gaat. Hiervoor is wat minder planning nodig. Bovendien is het helemaal niet pijnlijk.

Voor een breed assortiment ontharingsproducten kun je terecht bij Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.