Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Ginseng koreaans 500 mg

NOVA VITAE
Ginseng koreaans 500 mg
100CA
van € 28,00 voor € 20,59

Ginseng en afkomst

Maakt het uit waar de Ginseng vandaan komt? Siberie? Korea?

De Ginseng familie bestaat uit 11 soorten; de Panax familie. Ginseng wordt gevonden in Azie en Noord Amerika. De wortel is, wat we noemen, vleesachtig. In Ginseng zitten de Ginsenosides en Gintonin. Er bestaat ook Siberische Ginseng. Dit is een ander soort; het zit wel in dezelfde familie, maar heeft een ander type wortel (meer houtachtig) en bevat ook andere stoffen. 

Naast P. ginseng, zijn er ook andere planten die Ginsengwortel worden genoemd. Bijvoorbeeld Amerikaanse Ginseng  (P. quinquefolius), Japanse ginseng  (P. japonicus),Prins ginseng  (Pseudostellaria heterophylla) terwijl Siberische ginseng bekend is als Eleutherococcus senticosu; een totaal andere naam. 

Aan de verschillende Ginsengsoorten worden verschillende eigenschappen toegedicht. Ze zijn dus niet zonder meer uitwisselbaar. Let er dus bij het bestellen op dat u de juiste neemt!

Het meeste onderzoek is gedaan naar de Siberische Ginseng, wat dus eigenlijk geen echte Ginseng is. Vooral op het gebied van infectiebestrijding  en het verhogen van de afweer.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.