Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Help, mijn man snurkt

Snurken is vervelend, niet alleen voor degene die snurkt, maar ook voor degene die ernaast ligt en regelmatig door het gesnurk wakker wordt gehouden. Snurkt je man? Dan kun je overwegen om beneden op de bank te gaan liggen, maar het is beter om het probleem goed aan te pakken, zodat jullie straks allebei weer lekker kunnen slapen.

Snurken, wat is het?


Snurken wordt veroorzaakt door een kleine vernauwing in de keelholte of in de neus. Door deze vernauwing ontstaat er een druk, die vervolgens weer een trilling veroorzaakt. Die trilling is het snurken. Hoewel iedereen last kan krijgen van snurken, komt het vooral bij mannen voor. Ongeveer twintig procent van de mannen snurkt, tegenover slechts tien procent van de vrouwen. Zelfs kinderen kunnen snurken, bijvoorbeeld als ze verkouden zijn.

Snurken voorkomen


Soms is het snurken makkelijk te verhelpen, bijvoorbeeld als het wordt veroorzaakt door verkeerd liggen. Als je op je rug ligt, dan zakken je tong en huig achterin je keel. Dat veroorzaakt de vernauwing, die vervolgens weer leidt tot snurken. Ook overgewicht, medicijnen, alcohol, een scheef neusschotje, een allergie of verkoudheid, roken of maagzuur kunnen snurken veroorzaken. Om het snurken in die gevallen te voorkomen is het belangrijk om gezond te leven, niet te roken of drinken en voor zover nodig wat kilo’s te verliezen. Eventueel kun je bij de huisarts informeren naar wat bij jou waarschijnlijk de oorzaak is en die vervolgens verhelpen.

Is dat niet voldoende, dan kun je gebruik maken van andere middeltjes tegen snurken, bijvoorbeeld neusspreiders, antisnurkstrips of snurkolie. Ook de Helps Stop Snoring Spray van Bloem is erg effectief. Het is vaak een kwestie van uitproberen; wat bij de één perfect werkt, kan bij de ander helemaal geen resultaat sorteren.

Voor deze en andere middelen tegen snurken kun je terecht in de webshop van Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.