Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Hoe betrouwbaar is een zwangerschapstest?

Als je wilt weten of je zwanger bent, kun je naar de huisarts gaan voor een test. Je kunt echter ook een test aanschaffen bij de drogist of apotheek. Over de betrouwbaarheid van die tests bestaan nogal wat twijfels. Dat is niet nodig, want ook deze tests moeten aan diverse eisen voldoen. Hierdoor zijn ze net zo betrouwbaar als die van de dokter en kan er even goed voor 99% zekerheid gegeven worden of je zwanger bent of niet. Wel is het zaak de bijsluiter van de test goed te lezen, om tot de juiste uitslag te komen.

Wisselende uitslag

In de bijsluiter vind je meer informatie over de specifieke test die je gevonden hebt. Daarin kun je lezen na hoeveel minuten je weet of je zwanger bent. Het is belangrijk om die tijd goed in de gaten te houden, want sommige zwangerschapstests geven na een bepaalde tijd weer een andere uitslag weer. Ook zijn er factoren die de uitslag kunnen beïnvloeden, zoals het gebruik van geneesmiddelen die hCG of hMG bevatten.

Goede omstandigheden

Voor een goed resultaat zijn ook de omstandigheden belangrijk. Zo kun je de test het beste uitvoeren als je een paar dagen over tijd bent. Ben je pas 1 dag over tijd, dan bevat je urine nog niet voldoende van het zwangerschapshormoon hCG en is de zwangerschap als het ware nog niet zichtbaar. Drink op de dag dat je wilt testen wat minder, zodat de urine geconcentreerd genoeg is. Gebruik altijd verse urine en vang deze op in een schoon potje, waarin geen restjes schoonmaakmiddel meer zitten. Zo weet je zeker dat de testresultaten niet beïnvloed worden door factoren van buitenaf.

Als je twijfelt over de uitslag, dan kun je altijd een tweede test uitvoeren. Doe dit bijvoorbeeld een paar dagen later. Dit kan bijvoorbeeld extra voordelig met de dubbele testset van Clearblue. Deze én andere zwangerschaps- en ovulatietests zijn verkrijgbaar bij Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.