Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Hoe houd je het intieme deel van je lichaam schoon?

Jezelf goed verzorgen is belangrijk. Veel mensen weten dat als het gaat om hun gezicht of het lichaam. Als het echter gaat om het intieme deel van het lichaam, dan laat die verzorging nog wel eens te wensen over. Dit is niet altijd onwil, maar veel vaker onkunde. Hoe kun je iets goed verzorgen, als je niet eens weet welke verzorging precies nodig is?

Zuurgraad


Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar je vagina is gevoeliger dan je denkt. Zeep dat je lichaam schoonmaakt, is hiervoor niet ideaal. De zuurgraad (PH-waarde) ervan moet namelijk constant blijven en zeep kan die zuurgraad in de war gooien. Gebruik daarom liever alleen wat lauwwarm water en beperk het wassen tot 1 à 2 keer per dag.

Die zuurgraad kan ook in de war raken van het gebruik van te veel bijzondere middeltjes voor de vagina, zoals vaginale crèmes, gel, spray, zeep en douches. Hierdoor wordt het voor de vagina steeds moeilijker zich te verdedigen tegen infecties en bacteriën van buitenaf en kunnen er nare geurtjes ontstaan.

Ventilatie


Om dergelijke geurtjes te voorkomen, zorg je ook voor een goede ventilatie. Draag liever geen strak en synthetisch ondergoed, dit zorgt voor irritatie. Draag je bijvoorbeeld voor je werk strakke kleding? Trek dat dan uit zodra je thuis bent. Was je ondergoed (én washandjes!) regelmatig op tenminste 60 graden, zodat alle bacteriën gedood worden.

Huisarts


Soms kan het voorkomen dat je toch last krijgt van irritatie of nare geurtjes. Als je verzorging niets te wensen overlaat, dan kan er iets anders aan de hand zijn. Bezoek dan de huisarts voor advies. Doe dit ook als je vaginale afscheiding langer dan vijf dagen een andere kleur of geur heeft en je je hier zorgen over maakt.

Alles voor je persoonlijke hygiëne kun je vinden bij Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.