Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Hoe kies ik de juiste shampoo voor mijn haar?

Mooi en gezond haar, wie wil dat nu niet? Met de juiste verzorging is dat bereikbaar voor iedereen. Die verzorging begint met het gebruik van een goede shampoo. Wat voor jou een goede shampoo is, hangt af van een aantal factoren.

Dikte van het haar

Het kiezen van de juiste shampoo begint bij het bepalen van wat voor soort haar je hebt. Als je haar erg snel in model zit en maar weinig heeft om in model te blijven zitten, heb je waarschijnlijk dun haar. Dit kun je controleren door een staartje te maken en te bekijken hoe dik het staartje in het midden is. Bij dun haar is het staartje vaak maar heel erg dun. Heb je dik haar, dan is het vaak wat zwaarder en zul je meer moeite hebben om het in vorm te krijgen en te houden. Je staartje is dan weer dikker. Kies een goede shampoo die aansluit bij de conditie van jouw haar. Vraag eventueel advies bij de kapper, zodat je zeker weet dat je goed zit.

Droog, vet of vermoeid

Naast de dikte van het haar is ook de conditie van het haar belangrijk. Vet haar heeft een andere shampoo nodig dan droog haar. Voelt je haar vrij snel weer vet aan en komt dit niet door het gebruik van stylingsproducten? Dan is het waarschijnlijk vet. Heb je last van gespleten haarpunten en klitten? Dan is het waarschijnlijk droog. Futloos haar is over het algemeen vermoeid haar. Kies een shampoo die hierop aansluit.

Gekleurd haar

De juiste shampoo kiezen is in het bijzonder belangrijk voor gekleurd haar. Een gewone shampoo kan behoorlijk agressief zijn en ervoor zorgen dat de kleur veel sneller vervaagt dan je eigenlijk zou willen. Met een shampoo die speciaal bedoeld is voor gekleurd haar, blijft je kleur langer glanzend. Gebruik op geverfd haar ook nooit een antiroosshampoo. Die zorgt ervoor dat je kleur nog sneller vervaagt en grauw wordt.

De juiste shampoo voor jouw haar kies je uit het uitgebreide assortiment van Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.