Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Hoe kies ik de juiste speen voor mijn baby?

Voor je baby wil je alleen het beste. Maar hoe weet je wat dat is? Er zijn zoveel producten verkrijgbaar, dat de kans groot is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dat geldt vaak ook voor spenen. Maar wat is nu echt belangrijk? En hoe kun je de juiste speen voor je baby kiezen?

Lengte en stevigheid van de speen


Bij de aanschaf van een speen moet je op twee dingen letten: de lengte en de stevigheid. De speen mag, zeker niet met kleine baby's, niet te lang zijn. Dan kan deze namelijk de huig raken, waardoor je baby sneller overgeeft. Koop echter ook niet standaard de kortste speen, want dan kan de baby niet goed zuigen. Ook de stevigheid is belangrijk; de speen moet stevig zijn, maar moet wel de mondbewegingen van de baby volgen. Als een speentje te stevig is, kun je deze eventueel een aantal keer in kokend water doen. Daar worden ze soepeler van. Let er wel op dat de speen niet te soepel wordt, dan is de kans groot dat de baby de speen helemaal platzuigt. Je kunt altijd even online onderzoek doen naar goede spenen; BornFree is een merk dat bijvoorbeeld vooral bekend staat om de prettige spenen.

Materiaal


Ook het materiaal van de speen is belangrijk. Meestal heb je de keuze uit twee soorten: siliconenrubberen spenen en natuurrubberen spenen. De siliconenrubberen spenen zijn kleurloos en de natuurrubberen spenen zijn bruin. Het voordeel van de siliconenrubberen spenen is dat ze steviger zijn en langer mee gaan. Natuurrubberen spenen zijn echter weer soepeler. Dat is prettiger, maar betekent ook dat de speen vaker vervangen moet worden. Is je baby allergisch of bestaat die kans? Kies dan voor een siliconenrubberen speen, dan verklein je de kans op problemen.

Spenen en andere accessoires voor jou en je baby vind je natuurlijk bij Dekwaliteitsdrogist.nl. Bekijk het assortiment en laat je verrassen.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.