Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Hoe kies ik de juiste voeding voor mijn baby?

Goede voeding is ontzettend belangrijk voor baby's. Dat helpt ze om te groeien, zich te ontwikkelen en om gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt dat borstvoeding de beste voeding is. Hierin zitten alle goede stoffen die een baby nodig heeft om te groeien. Als je echter geen borstvoeding kunt of wilt geven, dan kun je gaan voor flesvoeding. Dit is een volledige voeding voor zuigelingen, die vanuit een fles gedronken wordt.

Het merk flesvoeding is niet zo belangrijk. Fabrikanten moeten zich bij de productie van flesvoeding aan de wet houden, waardoor de kwaliteit gewaarborgd is. De voedingsstoffen in alle soorten zijn dus redelijk gelijk. Kies wel voor een kant-en-klare variant en probeer de flesvoeding niet zelf te maken met behulp van koemelk of geitenmelk. Hoewel dat heel gezond klinkt, bevat zo'n soort voeding niet alle stoffen die je baby nodig heeft.

Vitaminen

Bij een baby is het erg belangrijk om de vitaminen in de gaten te houden. Aan flesvoeding is vitamine K toegevoegd, maar als je kind minder dan 500 ml per dag aan flesvoeding krijgt, dan is een aanvulling hierop gewenst. Vitamine K wordt onder meer geleverd door Lamberts en kan eenvoudig aan de voeding worden toegevoegd. Daarnaast is het verstandig om de flesvoeding en daarna de gewone voeding tot het derde levensjaar aan te vullen met 10 microgram vitamine D. Deze vitaminen zijn soms ook in druppelvorm beschikbaar, waardoor ze makkelijker toe te voegen zijn aan de flesvoeding.

Speciale voeding

Heeft je kindje moeite met het weg krijgen van de flesvoeding? Dan kan het zijn dat je een speciale soort nodig hebt. Overleg met het consultatiebureau of je bijvoorbeeld beter over kunt stappen op een hypoallergene voeding. Zij kunnen je eventueel ook adviseren over wanneer je kunt overstappen op andere voeding.

Je baby lekker laten smullen? Dat kan met de zuigelingen- en babyvoeding uit het assortiment van Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.