Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Hoe kies ik het juiste geurtje?

Een lekker geurtje vinden klinkt makkelijker dan het is. Hetzelfde geurtje kan bij verschillende mensen anders ruiken en wat de één lekker vindt, hoeft voor de ander helemaal niet lekker te zijn. Voor het vinden van het juiste geurtje moet je wat tijd uittrekken én deze tips volgen:

1. Bedenk welke geuren je lekker vindt


Maak een lijstje van je favoriete geuren. Die gebruik je als uitgangspunt. Inspiratie kun je overal vinden; in de natuur, in huis, in de keuken, enzovoorts. Als je weet van welke soort geuren je houdt, wordt het makkelijker om een selectie te maken.

2. Wat is jouw persoonlijkheid?


Ook belangrijk is je persoonlijkheid. Je geurtje moet namelijk bij jou passen, het moet aansluiten bij wie jij bent. Als je erg natuurlijk en sportief bent, dan past een fris geurtje goed bij je. Ben je dol op een beetje glamour, dan kun je ook gaan voor een iets zwaardere geur die wat langer blijft hangen.

3. Test!


Test geurtjes voor je ze koopt. Breng een beetje aan op de binnenkant van je pols. Laat het geurtje even met rust (niet je polsen over elkaar wrijven!) en ruik er dan aan. Staat het geurtje je aan? Koop het dan niet direct, maar wacht bijvoorbeeld een half uur. Je ruikt namelijk eerst de topnoten, daarna pas de middelnoten en pas na een minuut of 20 tot 30 de basisnoten. Pas als je alle 'lagen' van een geurtje lekker vindt, weet je zeker dat je het juiste geurtje gevonden hebt.

4. Vraag de mening van anderen


Hoewel jouw mening uiteindelijk het belangrijkst is, kan het ook slim zijn de mening van anderen te vragen. Wat vinden zij ervan? Is het te sterk, of ruik je het bijna niet? En blijft het te lang hangen, of valt dat wel mee? Zodra je helemaal zeker bent van je keuze, kun je ervan op aan dat je een goede aankoop doet.

Je favoriete geurtje voordelig aanschaffen? Dat kan natuurlijk bij Dekwaliteitsdrogist.nl. Bekijk het assortiment en profiteer van kortingen.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.