Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Hoe vaak moet een tampon of maandverband verwisseld worden?

Als je ongesteld bent, dan gebruik je een tampon, maandverband of een combinatie daarvan. In het begin is het misschien even wennen en kun je je afvragen hoe vaak je je tampon of maandverband moet verwisselen. Het antwoord op die vraag is niet heel eenvoudig; dat verschilt namelijk per persoon en soms zelfs per dag.

Drie tot vier uur

Tijdens de zwaarste dagen van de menstruatie zul je maandverband ongeveer elke drie tot vier uur moeten verwisselen. Bij hevig bloedverlies moet dat mogelijk wat vaker dan bij licht bloedverlies. Voor tampons geldt bijna hetzelfde; die wissel je ongeveer elke drie tot vier uur. Het verschil met maandverband is echter dat je tampons maximaal vijf uur kunt gebruiken. Daarom is het verstandig om 's nachts alleen maandverband te gebruiken.

Maat

Hoe vaak je je maandverband of tampons moet verwisselen is niet alleen afhankelijk van de hevigheid van je ongesteldheid, maar ook van de maat die je hebt gekozen. Je hebt maandverband in grotere en kleinere vormen. Des te groter het maandverband, des te meer vocht het kan absorberen. Hetzelfde geldt voor tampons; een OB mini-tampon is veel sneller verzadigd dan een superplus tampon. Als je weet dat je iets langere tijd niet in de gelegenheid zult zijn om je maandverband of tampon te verwisselen, bijvoorbeeld omdat je in de auto zit, kun je eventueel voor een maatje groter kiezen, zodat je iets meer speling hebt en de kans op doorlekken verkleint.

Hygiëne

Ben je ongesteld, houd dan ook zelf in de gaten wat je prettig vindt. Een goede hygiëne is zeker dan belangrijk. Dat is beter voor je, maar voorkomt ook nare geurtjes. Zorg daarom altijd dat je voorbereid bent en doe wat tampons en maandverband in je tas. Als je ook nog voor wat handige plastic zakjes zorgt, kun je je gebruikte materiaal op een discrete manier afvoeren.

Bij Dekwaliteitsdrogist.nl vind je alles wat je nodig hebt om je menstruatieperiode goed door te komen.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.