Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Hoeveel deet moet er in muggenspray zitten?

DEET


In de meeste anti muggen artikelen zit DEET, een insectenwerende organische verbinding. DEET is een stof die zeer effectief is tegen (malaria) muggen en redelijk effectief tegen teken. DEET is verkrijgbaar in verschillende vormen, in spray, gel en lotion. De gel bevat 30% DEET, spray 40% DEET en de lotion 50% DEET. Hoger dan 50% DEET is niet verkrijgbaar.

Percentage DEET


Ga je naar een gebied waar malariamuggen voorkomen dan is het belangrijk om een product te nemen met een hoge dosering DEET. Van een steek van een dergelijke mug kan je tenslotte erg ziek worden en dat moet je voorkomen. In de overige gevallen moet je vooral lette op de tijdsduur waarvoor je bent beschermt. Hoe hoger het percentage de langer het de muggen op afstand houdt. Een percentage van 50% DEET houdt de muggen tot 10 uur op afstand! De spray met 40% DEET heeft een werkingsduur van ongeveer 8 uur en de gel met 30% DEET werkt ongeveer 5,5 uur!

Er zijn maar weinig berichten bekend over bijwerkingen van DEET. Toch steken er steeds meer geluiden de kop op dat DEET schadelijk zou zijn voor het zenuwstelsel van de mens.

Bij dekwaliteitsdrogist.nl vindt u diverse producten op basis van DEET die u kunnen beschermen tegen vervelende muggen en teken.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.