Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

super voordelig

Fish epa max

ORTHICA
Fish epa max
60SFT
van € 32,40 voor € 21,79

Omega-3 of omega-6 vetzuren?

De belangrijke en goede vetzuren die bijvoorbeeld in vette vis voorkomen, horen tot de meervoudig onverzadigde vetzuren. In voedingssupplementen komen we zowel omega-3 als omega-6 vetzuren tegen.

Twee belangrijke omega-3 vetzuren zijn EPA (Eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur). Zij hebben een ontstekingsremmende werking. Terwijl een omega-6 vetzuur zoals Arachidonzuur juist omgezet wordt in prostaglandine, een stof die juist ontstekingsreacties veroorzaakt.

De verhouding omega-3 en omega-6 vetzuren in de voeding is dus belangrijk en natuurlijk ook in de voedingssupplementen.

Vette vis bevat 1-2 gram aan omega-3 per 100 gram. Dit is de dosering die gebruikt wordt bij depressieve klachten (Pharm.weekblad maart 2014). Dit betreft dus EPA en DHA. Uit onderzoek van Hegarty en Parker blijkt dat de verhouding EPA/DHA minimaal 60/40 moet zijn; hoe meer EPA hoe beter.
Bij zalm en haring is deze verhouding 50/50. Niet optimaal dus. Makreel scoort nog slechter met een verhouding van 25/75.

In het onderzoek wordt duidelijk de voorkeur gegeven aan voedingssupplementen tegenover vette vis omdat dan de meest optimale verhouding EPA/DHA mogelijk is.

Niet alleen de de gebruikte dosering maar ook de verhouding EPA/DHA is dan onder controle.

Omega-3 vetzuren worden over het algemeen goed verdragen. Soms zijn er wat klachten als opboeren en vissmaak. Alleen bij gebruik van antistollingsmiddelen (bloedverdunners) dienen hoge dosis vetzuren vermeden te worden. De aanbevolen dosering dient u in dat geval niet te overschrijden.

Indien de vissmaak (en het opboeren) als probleem wordt gezien, dan is MegaRed een goed alternatief

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.