Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Pampers en luiers, de voor- en nadelen

Voor veel aanstaande moeders is het een dilemma: worden het pampers of toch luiers? Pampers zijn de luiers die in grote pakketten verkocht worden en na gebruik weg worden gegooid. Luiers worden uitgewassen en kunnen daarom keer op keer gebruikt worden. Beiden soorten hebben voor- en nadelen.

Pampers


Pampers zijn vooral erg makkelijk. Als je bedenkt dat je gemiddeld zo'n 150 luiers in de maand verbruikt, kun je je voorstellen dat je wasmachine niet stil staat. Pampers kun je gewoon na gebruik weggooien en worden verkocht in zulke grote pakken, dat je altijd wel even voorraad hebt. Bovendien weet je bij pampers ook zeker dat ze goed sluiten, comfortabel zijn en in de meeste gevallen niet voor irritatie zorgen.

Het grote nadeel van pampers is de prijs. Je bent zo €50 per maand kwijt aan luiers en als je kindje harder groeit dan gedacht en de maat niet goed meer is, dan kan dat zelfs nog duurder uitvallen. Wel kunnen deze prijzen per aanbieder verschillen en kan slim shoppen je dus nog best wat geld schelen.

Luiers


Luiers worden vaak aangeschaft met oog op het milieu. Ze kunnen namelijk hergebruikt worden, waardoor de belasting minder is. Bovendien is het goedkoper. Als je ongeveer 20 luiers hebt, dan kun je daar de hele periode tot de zindelijkheid mee doen. Je deponeert ze na gebruik in een speciale luieremmer en wast ze bijvoorbeeld elke twee tot drie dagen op 90 graden. Vervolgens gebruik je ze weer opnieuw. Je grijpt nooit mis, want je kunt altijd binnen korte tijd weer een stel 'verse' luiers produceren.

Het nadeel van luiers is dat het iets minder makkelijk is dan het gebruik van pampers. Hier wen je echter snel aan. Ook moeten katoenen luiers meestal iets vaker verschoond worden, omdat ze iets makkelijker doorlekken. Wel drogen ze veel sneller op dan pampers.

Kies jij voor pampers of luiers? Wat je ook kiest, je vindt het bij Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.