Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Stoppen met roken, wat werkt wel?

Stoppen met roken is ontzettend moeilijk. Zonder hulpmiddelen lukt het maar 5%, maar op advies van de dokter, dan slaagt ongeveer 10%. Ben je serieus over het stoppen? Dan kun je daarvoor maar beter de juiste middelen gebruiken. Maar wat werkt er echt? Een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Nicotinepleisters of -vervangers


Nicotinepleisters of -vervangers behoren tot de meest populaire stopmethodes. En dat is niet zonder reden: uit onderzoek is gebleken dat dergelijke vervangers het slagingspercentage aanzienlijk verhogen. Wel is het belangrijk om het gebruik van dit soort middelen rustig af te bouwen, anders is de kans dat je weer begint erg groot.

Vitaminespray


Een alternatief voor een nicotinepleister is vitaminespray. Deze spray dient als vervanging voor roken en bestaat uit een combinatie van vitaminen en kruiden, die nog lekker is ook. Bovendien helpt de spray om het immuunsysteem in balans te houden en vermindert het de zin om te snoepen. Zo hoef je dus niet bang te zijn dat je aankomt als je stopt met roken.

Inhalator


Dit lijkt wel wat op een combinatie van een nicotinepleister en vitaminespray. Een inhalator kan gebruikt worden om de drang om te roken te verminderen. De geur is aangenaam, meestal een mentholgeur. Je hoeft een inhalator niet de hele dag bij je te dragen, want als je diep inhaalt, werkt hij tot maximaal 30 uur.

Kauwgom


Wil je stoppen met roken, maar niet beginnen met snoepen? Dan is nicotinekauwgom een goede oplossing voor je. Dat werkt net als gewone kauwgom, maar dankzij het beetje nicotine in de gum, wordt je trek naar een sigaret verzadigd. Bovendien ben je bezig, waardoor je niet te makkelijk naar de snoeppot grijpt.

Bij Dekwaliteitsdrogist.nl vind je een uitgebreid assortiment producten die je kunnen helpen om te stoppen met roken.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.