Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Tips om bijen, wespen en horzels te weren!

Het mooie weer dat we momenteel hebben in Nederland is natuurlijk heerlijk. Lekker leven in de tuin en zwemmen in de openlucht. Maar we zien in deze periode ook steeds meer wespen, bijen en horzels verschijnen. Met name in de nazomer worden deze beesten actief en hebben ze een enorme behoefte aan zoetigheid.

Wat kun je doen om deze beesten te weren? • Zorg voor een schone omgeving, wespen e.d. komen als gezegd af op zoetigheid. Zorg ervoor dat je geen vuilnis onafgesloten laat staan en maak tafels e.d. goed schoon.

 • Maak een val van een plastic fles. Snij de bovenkant van de fles af en zet deze omgekeerd in de onderkant. Doe vervolgens ranja in de val en plaats deze op een plek waar wespen zitten (en veraf van waar je zelf zit).

 • Zorg er voor dat je uit een glas drinkt en niet uit een flesje of blikje. In een blikje of flesje kunnen wespen zitten, dit zie je niet als je een slokje neemt

 • Wespen, bijen en horzels komen af op zoetigheid, pas dus op met parfum en zonnebrand (geparfumeerd)

 • Wespen en horzels vliegen vaak laag over het gras. Pas op met zonnen op het gras, kijk goed of je niet op een wesp of horzel gaat liggen

 • Sluit een wesp niet op (bv onder een glas), ze zullen net zolang vechten tot ze weer vrij zijn.

 • Maak wespen, bijen en horzels niet boos, dan zullen ze zeker steken

 • Als er een wesp om je heen vliegt, blijf dan stil zitten en houd je mond goed dicht

 • Kijk goed of je geen wespennest hebt (kijk waar de wespen vandaan komen). Een wespennest kan bijvoorbeeld in de spouwmuur zitten. Ga nooit zomaar zelf proberen om een nest te verwijderen, er is wespenpoeder of wespenspray te koop, maar gebruik dit alleen op het moment dat alle wespen in het nest zijn. Dit is over het algemeen als de schemering invalt!
  Je kunt ook een bedrijf benaderen dat het wespennest voor u verwijdert.


Toch gestoken?


Word je onverhoopt toch gestoken door een wesp, bij of horzel dan verwijs ik naar mijn artikel over wespensteken op mijn blogpagina onder aandoeningen & symptomen.

Op dadrogistonline.nl komt u diverse middelen tegen wespen tegen, waaronder ook pleisters die u kunt opdoen als u gestoken wordt door een wesp.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.