Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Tips voor afvallen zonder jojo-effect

Het klinkt heel eenvoudig, een paar kilo afvallen, maar wie al eens een poging gedaan heeft, weet dat gewicht kwijtraken alles behalve makkelijk is. En zelfs als je de kilo’s kwijtraakt, is de kans nog groot dat je binnen afzienbare tijd last krijgt van het jojo-effect: de kilo’s komen er weer even hard aan en soms zelfs nog een beetje meer. Met deze tips kun je afvallen zónder daarna weer aan te komen!

Denk niet in minder, maar in anders


Een van de belangrijkste valkuilen van een dieet is dat het bijna altijd uitgaat van minder. Dat is niet goed, want je kunt niet altijd overleven op de helft van wat je normaal gesproken binnen zou moeten krijgen. Je kunt beter anders gaan eten, waardoor je lichaam wel gewoon alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt, maar deze beter verwerkt kunnen worden, waardoor je alsnog afvalt. Schrap je lekkere tussendoortjes niet, maar vervang ze bijvoorbeeld door een handje noten, een gekookt ei of een wortel.

Maak het jezelf gemakkelijk


Een nieuwe gewoonte aanleren is moeilijk. Daarom is het belangrijk het jezelf gemakkelijk te maken. Zorg voor voldoende gezonde dingen en laat ongezonde dingen in de winkel staan. Doe dit ook als je huisgenoten hebt die niet aan de lijn zijn; gezond eten is voor niemand erg en zo kom jij tenminste niet in de verleiding.

Denk ook aan trek onderweg


Thuis kan het heel eenvoudig zijn om je aan je nieuwe dieet te houden, maar hoe gaat het onderweg, of als je ergens anders bent? Als je daar moeite mee hebt, zorg dan dat je zelf van huis gezonde dingen meeneemt. Schaf wat afslankrepen aan, bijvoorbeeld van Weight Care en neem deze mee als je de deur uitgaat. Dan zit je altijd goed en hoef je je niet te vergrijpen aan de kroketten in de kantine.

Naast lekkere afslankrepen vind je bij Dekwaliteitsdrogist.nl nog veel meer hulpmiddelen om definitief die extra kilo’s kwijt te raken.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.