Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Tips voor bescherming tegen muggen

Heerlijk hoor de zomer, lekker op vakantie of gewoon thuis de tuin in tot 's avonds laat. Overdag is het warm geweest en 's avonds koelt het lekker af, dus alle ramen en deuren open om het lekker door te laten tochten. Een herkenbaar beeld neem ik aan, ook voor de muggen.

Het buitenleven en muggen gaan hand in hand


Tips om muggenbeten te voorkomen:
Muggen broeden het liefst bij stilstaand water, een vijver, een laagje water in de dakgoot of op een plat dak! Ideale plaatsen voor muggen om eitjes te leggen. Geef muggen geen kans en zorg ervoor dat regenpijpen e.d. goed door kunnen lopen zodat daken en goten droog zijn.

Muggen zijn het meest actief in de schemering, draag dan bij voorkeur ruimvallende lange kleding en smeer je in. Smeer je vooral in bij de enkels, de handen, nek en oren. Dit zijn geliefde plekjes voor muggen.

Muggen hebben een hekel aan zon en wind, ga dus niet uit de wind in de schaduw zitten.

Stook 's avonds lekker een kampvuur (op vakantie als het mag) of doe de buitenhaard aan. Muggen hebben een hekel aan vuur en hitte. Of steek citronella kaarsen aan, deze geur vinden muggen niet prettig.

Zorg ervoor dat je fris gedoucht bent 's avonds. Muggen komen op de geur van zweet af. Buiten het feit dat het prettig is om na een dag zon lekker te douchen is het ook effectief. Je kunt je insmeren met een 2 in 1 product (aftersun met Deet) de hitte wordt uit de huid gehaald en bent beschermd tegen muggen.

Smeer je in met een muggenmelk. Het meest effectief zijn de producten waar de stof deet in zit. Hoe hoger het percentage deet, de langer je gevrijwaard bent van muggen (een percentage boven de 50% levert geen extra bescherming op, maar is wel schadelijk voor de gezondheid). Met een percentage deet van 30% bescherm je jezelf rond de 4 uur tegen muggen met 50% loopt dit op naar 8 uur.

Houdt de muggen buiten


Lig je eindelijk in bed, hoor je het nare gezoem van een mug om je hoofd. Gek wordt je ervan, vervolgens ontstaat de ware klopjacht naar muggen.

Dit kan je voorkomen door alle ramen en buitendeuren te voorzien van horren. Zo kan toch alles open en blijven de muggen buiten. Heb je geen horren zorg er dan voor dat 's nachts alle ramen en deuren tegen elkaar open staan. Muggen hebben een hekel aan tocht.

Leg een vliegenmepper naast je bed, dan kan je meteen toeslaan als je een mug hebt ontdekt.

Maak gebruik van een klamboe boven je bed, zorg ervoor dat deze wel goed afsluit. Komt er een mug onder de klamboe dan ben je helemaal klaar. Let op dat baby's een klamboe niet in bed kunnen trekken en er in verstrikt raakt.

Spuit geruime tijd voor het slapen gaan de slaapkamers met anti muggen spray (doe eerst alle ramen en deuren dicht anders heeft het geen zin). Op het moment dat je daadwerkelijk gaat slapen moet je er wel weer voor zorgen dat je goed ventileert.

Smeer jezelf in met muggenmelk voor het slapen gaan. Nogmaals hoe hoger het % DEET hoe langer het werkt en hoe rustiger je slaapt. Gebruik voor kinderen onder de 3 jaar geen DEET, het is moeilijk aan ze uit te leggen dat ze het niet op mogen likken. DEET is bij inname namelijk wel schadelijk.
Een citronella product is een alternatief, al is het wel minder effectief.

Toch gestoken?


Wordt u onverhoopt toch gestoken dan zijn er allerlei manieren om de jeuk tegen te gaan. Een bekende truc is het plaatsen van een kruisje in de muggenbult of te wrijven met het sap van een paardenbloem. Daarnaast zijn er allerlei middelen te koop die de jeuk tegengaan.

Muggen horen bij de zomer, maar bezorgen ons wel wat overlast. Bij dekwaliteitsdrogist.nl vindt u diverse producten die het muggenseizoen een stuk aangenamer kunnen maken.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.