Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Tips voor epileren

Epileren is een van de meest effectieve manieren om ongewenst lichaamshaar te verwijderen. Je kunt epileren met een pincet, maar je kunt ook een epileerapparaat gebruiken. Dat laatste is vooral handig bij grotere oppervlakken, die je met de hand niet zo snel kunt epileren. Voor een superzacht eindresultaat en zo min mogelijk pijn, volg je de onderstaande tips.

Neem eerst een bad of douche

Epileren is het minst pijnlijk als de huid ontspannen is. Neem daarom eerst een bad of een douche. De haartjes worden daar ook zachter van, waardoor ze makkelijker te verwijderen zijn. Eventueel kun je de huid dan ook nog scrubben. Dat verkleint de kans op ingegroeide haartjes. Droog de huid goed af na het wassen en begin daarna pas met epileren. Gebruik nooit eerst bodylotion; de huid moet vetvrij zijn.

Kies het juiste moment

Je kunt het beste tijdig epileren. Na het epileren - zeker als je het voor het eerst doet - kan de huid namelijk wat rood en overgevoelig worden. Door bijvoorbeeld 's avonds te epileren, geef je je huid 's nachts de kans om tot rust te komen, met mooie, gladde benen als eindresultaat.

Beweeg de epilator goed

De epilator beweeg je van beneden naar boven, steeds tegen de haargroei in. Hierdoor zorg je ervoor dat de haartjes allemaal meegenomen worden. Houd de houd steeds met je andere hand een beetje strak. Dit voorkomt dat deze wordt aangetrokken door de epilator en maakt het proces wat minder pijnlijk.

Verzorging

Na het epileren verzorg je je lichaam door het in te smeren met bodylotion. Controleer vooraf of er geen alcohol in de bodylotion zit, dat kan namelijk een prikkend gevoel geven. Eventueel kun je je ook insmeren met een haargroeiremmende lotion. Die zorgt ervoor dat de haartjes minder snel terugkomen.

Alles op het gebied van huid en ontharing vind je bij Dekwaliteitsdrogist.nl. Voor een ongekende zachtheid!

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.