Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Tips voor het voorkomen van diarree op reis

Op reis wil je lekker genieten. Van ervaringen, de mensen en van alles wat er te zien is. Wat je vooral niet wilt, is de halve vakantie op het toilet doorbrengen met diarree. Of erger nog; steeds op zoek moeten naar een toilet. Er zijn verschillende manieren om diarree te voorkomen, wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.


  • Let goed op hygiëne. Neem altijd desinfecterende handgel mee en zorg voor accessoires als vochtig toiletpapier, papieren washandjes, enzovoorts.

  • Wees voorzichtig met lokaal bereid voedsel en informeer of het gewassen is in schoon water. Dit is niet altijd het geval. De bacteriën die in vervuild water zitten, kunnen diarree veroorzaken.

  • Eet goed. Veel mensen krijgen op reis juist diarree, omdat ze niet goed en niet voldoende eten.

  • Bezoek de huisarts voor je reis. Voor sommige landen is het zinvol om speciale maatregelen te nemen en de huisarts kan je daarover informeren.

  • Gebruik alleen schoon water, voor alles wat je doet. Heb je het water gekocht? Controleer dan of de fles echt nog verzegeld is.

  • Eet geen ongekookte groente. Fruit eten mag wel, mits je het zelf geschild hebt, nadat je je handen hebt gewassen.

  • Eet alleen voedsel dat voldoende verhit is. Dat betekent dat je vaak beter niets kunt eten van een kraampje langs de weg, tenzij het klaar wordt gemaakt waar je bij staat én het kokend heet is op het moment dat je het krijgt.

  • Neem producten tegen diarree mee. Mocht je er dan toch last van krijgen, dan heb je in ieder geval de mogelijkheid om het te behandelen. Een doosje Norit mag eigenlijk in geen enkele bagage ontbreken.


Alles wat je nodig hebt voor een veilige en hygiënische reis vindt je bij Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.