Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Top 10 landen om diarree op te lopen

Sommige landen staan niet alleen bekend om de mooie bezienswaardigheden die er zijn, maar ook om de grote kans om er diarree op te lopen. Wij hebben hier een lijstje gemaakt van de 10 landen waarbij de kans op vakantiediarree het grootst is. Zorg ervoor dat je - als je naar zo’n land op vakantie gaat - voorbereid bent, zodat de kans op dit probleem het kleinst is.

1. Egypte
2. India
3. Thailand
4. Pakistan
5. Marokko
6. Kenia
7. Tunesië
8. Caraïbisch gebied
9. Mexico
10. Malta

Tips tegen diarree


De kans op diarree is in die landen zo groot, omdat het water dat gebruikt wordt voor het bereiden van eten vaak vervuild is. Ook laat de hygiëne tijdens het eten koken nogal eens te wensen over. De inheemse bevolking is hier min of meer aan gewend, maar onze westerse darmen kunnen daar nogal eens een stevige schok van krijgen.

Je kunt de kans op reizigersdiarree verkleinen door alleen producten te eten die je zelf hebt klaargemaakt. Was ze vooraf met schoon water, uit een fles die je zelf hebt open gemaakt. Dan is de kans op bacteriën het kleinst. Let ook op met het eten van vlees. Eet dit alleen als je gezien hebt dat het zo goed verhit is, dat de bacteriën erin helemaal dood zijn. Was daarnaast regelmatig je handen, bij voorkeur met desinfecterende handgel, zodat je zeker weet dat ook alles wat jij aanraakt hierdoor niet vervuild wordt.

Middel tegen diarree


Zelfs als je goede voorzorgsmaatregelen neemt, is diarree niet altijd te voorkomen. Zorg er daarom ook altijd voor dat je een middel tegen diarree inpakt, bijvoorbeeld Norit. Mocht je dan toch last krijgen, dan hoeft dit je vakantie niet te verpesten. Blijf als je diarree hebt ook voldoende water drinken, zodat je geen last krijgt van uitdrogingsverschijnselen.

Voor deze en andere middelen tegen diarree kun je natuurlijk terecht bij Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.