Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Voedingssupplementen, de feiten en fabels

De één zegt dat je meer dan genoeg vitamines binnenkrijgt als je je gewoon aan de Schijf van Vijf houdt, terwijl de ander zweert bij het slikken van aanvullende middelen. En er bestaat ook veel onduidelijkheid over of je ooit genoeg (of juist te veel!) vitamines binnenkrijgt. Wij hebben een paar feiten en fabels op een rijtje gezet.

De Schijf van Vijf biedt alles wat je nodig hebt.


Helaas, een fabel. In theorie is het zo, maar in de praktijk ben je er met alleen de Schijf van Vijf aanhouden nog niet. Als je elke dag alleen dezelfde soort groente of hetzelfde soort fruit eet, dan krijg je nog niet alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Het is een goed punt om mee te starten, maar ga er niet automatisch vanuit dat dit alles is wat je nodig hebt. Aanvullende supplementen slikken heeft zeker zin.

Je moet niet te veel vitamines binnenkrijgen


Feit. De meeste voedingssupplementen zijn veilig voor de gezondheid en kun je innemen zonder dat je het risico loopt een schadelijke dosis in te nemen. Dat geldt echter niet voor vitamine B5 (overdosis leidt tot diarree), vitamine D (kalkafzettingen) en vitamine C (nierstenen). Laat je dus goed informeren over wat je nodig hebt en in welke mate je dat kunt en mag gebruiken.

Vitamine C slikken vermindert verkoudheid


Feit. Als je regelmatig vitamine C slikt, dan kan dit geen verkoudheid voorkomen, maar het zorgt er wel voor dat je verkoudheid minder ernstig is en minder lang aanhoudt.

Vegetariërs krijgen te weinig vitamines en mineralen binnen


Dit is niet per definitie waar. Als je je maaltijd slim samenstelt, kun je wel degelijk voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgen. Besteed hier echter wel aandacht aan. Als je niet precies weet of je goed zit, kun je altijd voedingssupplementen slikken voor aanvullende vitamines en mineralen. Veel vegetariërs kiezen dan in ieder geval voor vitamine B12. Bloem levert dergelijke supplementen op geheel natuurlijke basis.

Voedingssupplementen van goede kwaliteit én tegen een scherpe prijs vind je bij DADrogistonline.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.