Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een fles voor mijn baby

Voor je baby wil je natuurlijk het allerbeste want het is je kostbaarste bezit. Ben je niet in de gelegenheid om borstvoeding te geven of wissel je af met het geven van flesvoeding, wat voor een fles is dan het beste.

Dit is een vraag waar veel ouders mee rondlopen. Het antwoord is heel lastig, maar eigenlijk ook vrij eenvoudig. Want wat is een goede babyfles eigenlijk, of bestaan er eigenlijk wel slechte flessen.

Het kan zijn dat je baby slecht de fles pakt, dit komt met name voor bij kinderen die gewend zijn aan borstvoeding. Het is dan ook raadzaam om tussen de 4e en 6e week na de geboorte van de baby al te starten met het geven van een flesje. Je geeft dan bijvoorbeeld 1 afgekolfde voeding per dag. Start je later met het geven van voeding middels een fles, dan kan het zijn dat je baby de fles niet wil. Maar dit zegt helemaal niks over de soort fles!

Je moet helemaal zelf bepalen welke fles prettig is om je baby mee te voeden, iedere baby moet namelijk leren om uit de fles te drinken. Net als dat een baby moet leren uit de borst te drinken. Op een gegeven moment weet een baby niet beter. Er zijn diverse merken babyflessen op de markt in heel veel verschillende vormen, maten en kleuren. De losse onderdelen van de diverse merken zijn echter niet uitwisselbaar.

De volgende tips wil ik wel meegeven:


  • Controleer of de fles en speen BPA vrij zijn. BPA (bisphanol A) is een synthetische stof die veel verwerkt wordt in plastic. BPA verstoort de natuurlijke hormoonhuishouding en kan leiden tot: diabetes, slechte ontwikkeling van de hersenen, geirriteerde huid, ogen en/of luchtwegen, vroege pubertijd ...

  • Zorg ervoor dat je altijd dezelfde soort fles en speen gebruikt voor je baby (dus ook bij de oppas, opa & oma, ...)

  • Maak een bewuste keuze voor een merk/soort fles. Flessen zijn in sommige gevallen ook om te bouwen tot antilekbeker.

  • Zorg ervoor dat je de tijd neemt om je baby aan de fles te laten wennen, geef niet te snel op (1 tot soms zelfs 2 maanden in het ergste geval)

  • Hou rekening met de drinkgewoonten van je baby, sommige baby's drinken heel rustig en andere juist heel gulzig

  • Een babyfles heeft niet het eeuwige leven en zeker de flessenspeen niet. Zorg ervoor dat je de flessen altijd goed steraliseert of uitkookt en dat je frequent een nieuwe speen en fles koopt.

  • De duurste babyfles is niet per definitie de beste


Baby op komst of tijd voor een nieuwe fles? Kijk dan vooral eens rond bij de babyflessen van DAdrogistonline.nl en verzeker jezelf en je baby van de beste babyflessen

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.