Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Waarom is een conditioner zo belangrijk voor je haar?

Haar verzorg je niet alleen met shampoo, maar ook met conditioner. Voor de verzorging van je haar is die conditioner vaak zelfs nog belangrijker dan shampoo, die voornamelijk bedoeld is om het haar schoon te maken. Conditioner voedt het haar namelijk, waardoor het weer soepel en veerkrachtig wordt. Dat zorgt dat het er mooier uitziet, maar ook dat het gezonder is.

Soorten conditioner


Er zijn verschillende soorten conditioner waar je je haar mee kunt verzorgen. Balsem of instant-conditioner wordt het vaakst gebruikt. Dit is de gewone crèmespoeling. Je doet dit tijdens het douchen in je haar, laat het heel even intrekken en spoelt het daarna weer uit. Hierdoor wordt je haar weer glanzend en stevig.

Haarmasker


Voor wat extra verzorging gebruik je een haarmasker. Zo’n haarmasker is vooral bedoeld voor stug en beschadigd haar. Het is een heel intensieve vorm van crèmespoeling die je over het algemeen wat langer moet laten intrekken. Verf je je haar regelmatig? Kies dan voor een haarmasker dat speciaal bedoeld is voor geverfd haar. Je kunt een haarmasker ook eenvoudig zelf maken. De ingrediënten hiervoor vind je in je keukenkastje, denk bijvoorbeeld aan honing, bier of ei. Op internet kun je talloze ‘recepten’ vinden die je haar nog mooier maken.

Leave-in conditioner


Een andere soort conditioner die regelmatig gebruikt wordt, is de leave-in conditioner. Deze conditioner hoef je niet uit te spoelen, maar houd je in je haar. De conditioner houdt vocht in je haar beter vast, maakt het beter doorkambaar en beschermt het tegen invloeden van buitenaf, zoals de zon en de föhn.

Voor een goede verzorging gebruik je een combinatie van deze conditioners. Ga ook af op hoe je haar voelt; tijdens de winter kan je haar meer extra verzorging nodig hebben dan bijvoorbeeld tijdens de herfst.

Alles wat je nodig hebt om je haar op en top in conditie te houden, vind je bij Dekwaliteitsdrogist.nl. Laat je verrassen door het aanbod.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.