Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Wat is de juiste factor zonnebrandcreme?

Leve de zon!


We kijken er allemaal naar uit, de zon! De zon geeft ons een goed gevoel en hebben we nodig voor de aanmaak van vitamine D. Maar de zon heeft ook zijn schaduwkanten, de belangrijkste hiervan zijn de neveneffecten van de UV A (ageing) en UV B (burning) stralen. We moeten ons dus beschermen tegen de zon om huidveroudering en verbranding tegen te gaan. Maar we willen ook een lekker kleurtje opdoen als we in de zon zitten. Indien je verbrandt door de zon, zal de huid eerst moeten herstellen voordat je weer bruin kan worden.

Nog meer genieten met een goede bescherming


Het is dan ook belangrijk om een goede balans te vinden tussen de mooie kanten van de zon en de neveneffecten. Er zijn nog steeds mensen die denken dat je niet bruin wordt bij het gebruik van een hoge beschermingsfactor. Deze gedachte wil ik graag nuanceren. Je moet het zo zien, indien je zonder bescherming 5 minuten in de zon kan zonder te verbranden dan kan je met een factor 10, 50 minuten (10 keer 5 minuten) in de zon zonder te verbranden en met een factor 50 250 minuten (50 keer 5 minuten).
De te gebruiken factor is dan ook afhankelijk van de tijd dat je in de zon gaat doorbrengen. Indien je een half uur de zon in gaat en je beschermt met een factor 50 dan zal je inderdaad niet bruin worden. Ga je een middag naar het strand om lekker een paar uur te gaan zonnen dan moet je juist wel een factor 50 smeren. Het bruiningsproces gaat dan heel geleidelijk zonder dat je verbrandt.

Kan ik onbeperkt in de zon blijven?


Het antwoord is nee! Indien je ingesmeerd bent met een factor 50, en je kan 4 uur de zon in, dan moet je na 4 uur echt uit de zon, anders verbrand je alsnog. Het is niet zo dat je indien je je opnieuw insmeert weer 4 uur de zon in kan. Het bijsmeren zoals we dit noemen, is er alleen voor om er voor te zorgen dat de gehele huid bedekt blijft met een beschermingslaag, door zweten, zwemmen e.d. kan een deel van de huid zijn bescherming kwijtraken. Het is dan ook noodzakelijk om na 4 uur een ruime pauze te nemen en uit de zon te gaan. Na deze pauze kan je jezelf weer opnieuw insmeren en gaan genieten van de zon.

Conclusie


De beschermingsfactor die u gaat smeren is afhankelijk van de tijd die u door gaat brengen in de zon! Daarbij is het belangrijk om goed te kijken wat je gaat doen in de zon. Ga je sporten in de zon of zweet je snel dan is het van belang om een sweatproof/waterresistant product te kiezen. Op deze manier bent u er van verzekerd dat u optimaal kunt genieten van de zon.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.