Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Wat neem ik mee op reis aan geneesmiddelen?

Als je op vakantie gaat, is het belangrijk je bagage zo gunstig mogelijk in te pakken. Toch moet je ook weer niet té zuinig pakken. Tenminste, niet als het gaat om je toilettas. Zorg ervoor dat je in ieder geval deze geneesmiddelen meeneemt op reis, zodat je op je vakantiebestemming niet op zoek hoeft te gaan naar een apotheek met de juiste producten!

Je eigen geneesmiddelen


Heb je voor een bepaalde aandoening geneesmiddelen nodig, neem er dan voldoende van mee. Controleer of je hier nog een bewijs voor moet hebben van de dokter, sommige landen stellen dit als eis.

Middel tegen diarree


Diarree is één van de reisziekten die het vaakst voorkomt. Zorg daarom voor een goed middel tegen diarree, bijvoorbeeld Norit. Als het middel met water moet worden ingenomen, drink dan alleen water waarvan je zeker weet dat het schoon is.

Middel tegen pijn en koorts


Zorg altijd voor voldoende paracetamol of ibuprofen. Dit helpt tegen pijn, maar ook tegen koorts. Let op de doseringen; als je met kinderen gaat, zorg er dan voor dat je ook voor hen de juiste doseringen meeneemt.

Middel tegen maagproblemen


Ook misselijkheid en overgeven komen op vakantie helaas vaak voor. Zorg ervoor dat je voorbereid bent, zodat dit je vakantie niet verpest.

Middel tegen reisziekte


Ben je gevoelig voor bewegingen en heb je ook in Nederland regelmatig last van reisziekte? Neem hier dan een middel tegen mee. Ook handig voor als je onverwachts boottochtjes onderneemt.

Middel tegen muggen


Muggen zijn vervelend, maar kunnen ook allerlei ziekten bij zich dragen. Zorg daarom voor voldoende (effectieve!) middelen tegen muggen. In dit geval geldt: beter voorkomen dan genezen.

Zonnebrandcrème


Het lijkt niet echt een geneesmiddel, maar is wel erg belangrijk: zonnebrandcrème. Eventueel kun je ook een middel meenemen tegen een zonnesteek of zonneallergie. Blijf daarnaast voldoende (schoon) water drinken, zodat de kans op problemen zo beperkt mogelijk blijft.

Je vindt alles voor je persoonlijke reisapotheek bij Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.