Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Wat u nog niet weet over DEET

De zomer komt eraan en ondanks het koude voorjaar, zijn de eerste muggen al weer gesignaleerd. Nu lopen we in Nederland geen risico op Zika of Malaria. Maar we gaan steeds verder weg op vakantie. Goede bescherming tegen muggen is dan net zo belangrijk als bescherming tegen te veel zon.
Veel goed werkzame middelen bevatten DEET (diëthyltoluamide). Deze stof houdt niet alleen muggen op afstand, maar ook andere insecten zoals midges, teken en zandvliegen. Bijen, wespen en vliegen reageren er, jammer genoeg, nauwelijks op.
Ga vooral bij kinderen voorzichtig om met DEET, het is een sterk middel.

Hoe gebruik je het:

Het DEET product wordt aangebracht op de onbedekte huid en ook bij de enkels. Muggen steken vaak door de sokken heen.
Let wel op bij geïrriteerde huid, door zonnebrand bijvoorbeeld. DEET kan dan irriteren. Bedek die delen liever met ruimzittende kleding.Zorg dat de DEET niet in de ogen of op de lippen terecht komt.

Probeer eerst (zeker voor de vakantie!) of je niet allergisch bent. Breng een klein beetje aan op de arm en wacht een eventuele reactie af.
In de vakantie komt het vaak voor dat zowel zonnebrandcrème als DEET aangebracht moet worden.
Breng dan eerst de zonnebrandcrème en een uur later de de DEET. Zo werken beide optimaal.

DEET bij kinderen:

Bij kinderen onder de twee jaar géén DEET producten die sterker zijn dan 30%. Laat kinderen nooit zelf de DEET aanbrengen, het blijft dan vaak aan hun handen zitten en die gaan toch wel heel makkelijk naar de mond of ogen.
Een DEET spray nooit in het gezicht sprayen. Even op je handen sprayen en dan uitsmeren.

DEET bij zwangerschap en borstvoeding:

Val je in deze categorie, dan mag je geen DEET producten gebruiken die sterker zijn dan 30%. Beperk het gebruik vooral in de eerste drie maanden, bedek dan de huid goed met kleding en slaap onder een klamboe. 
 

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.