Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Welke parfum past bij mij?

Er zijn veel verschillende soorten parfum op de markt en dat is maar goed ook; wat de één heerlijk vindt, zou de ander nog niet als toiletverfrisser gebruiken. Wat je lekker vindt hangt af van je smaak, maar ook van je persoonlijkheid. En wat bij de één lekker ruikt, kan bij de ander een heel andere geur achterlaten. Maar hoe kies je nu een parfum dat bij jou past? Een aantal tips.

Je karakter


Een parfum moet aansluiten bij je persoonlijkheid. Frisse, bloemige noten passen over het algemeen erg goed bij de meer extraverte persoonlijkheden. De geuren komen direct op je af en hetzelfde geldt voor dit karakter. Mysterieuze en sensuele vrouwen kiezen juist weer vaker voor oriëntaalse geuren. De wat meer poederige noten doen het goed onder vrouwen die zich jong voelen, terwijl fruitige geurtjes weer naadloos aansluiten bij mensen met een optimistisch karakter. Ben je vooral heel ambitieus? Dan zul je waarschijnlijk meer voelen voor een parfum met citrusnoten.

Moment


Niet alleen je karakter is van belang voor het kiezen van het juiste parfum, ook het moment waarop je het draagt. Zo kun je je parfum bijvoorbeeld aanpassen op het seizoen. In de lente en zomer draag je een wat meer frisse geur, terwijl je in de herfst en winter voor warmere, rijke geuren gaat. Eventueel kun je zelfs nog je parfum aanpassen op de dag; tijdens een werkdag draag je mogelijk een ander parfum dan tijdens een dagje uit met vriendinnen.

Proberen


Als je enigszins weet welke geuren bij je passen en wanneer je het parfum wilt dragen, dan is het vooral een kwestie van proberen. Neem hier de tijd voor; je kunt meestal niet meer dan drie parfums tegelijk testen, daarna kun je de geuren niet goed meer opnemen. Laat de geur ook altijd goed intrekken, zodat je niet alleen de bovenste noten ruikt, maar ook de ondertonen.

Zin in een nieuw geurtje? Bekijk het assortiment van Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.