Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Welke soort maaltijdvervangers zijn er?

Waarom zou je een maaltijdvervanger gebruiken?

 

Afvallen kan op heel veel verschillende manieren. Het is van belang de methode te vinden die voor jezelf het best haalbaar is en natuurlijk ook het beste resultaat heeft. Dit kan voor iedereen verschillend is. Het is belangrijk om te kijken welke methode het beste past in je eigen levenswijze. Je werk, je privéleven, je sociale leven zijn allemaal van invloed op het bepalen van de beste methode voor je zelf om af te vallen. Daarnaast moet je natuurlijk ook altijd je doel voor ogen houden, hoeveel wil je afvallen.

Maaltijdvervangers


Een mogelijkheid om af te vallen is met behulp van maaltijdvervangers. Op deze manier vervang je alle of een aantal maaltijden of tussendoortjes door een vervangend product met minder KCAL. Hierbij is het van belang dat je wel voldoende voedingsvezels, vitaminen en mineralen binnen krijgt. Daarnaast moeten er voldoende eiwitten in het product zitten aangezien dit bouwstenen zijn die snel afgebroken worden indien je minder eet. Hoe meer maaltijden je vervangt, hoe meer je zal afvallen.

Shakes


Populaire zijn dan ook de eiwitshakes die een goede vervanger zijn voor het ontbijt en de lunch. In combinatie met een aangepast eetschema (meerdere kleine porties eten per dag) kan dit absoluut leiden tot resultaat. Eiwitshakes zijn er in diverse smaken (aardbei, vanille, aardbei, chocolade, ...) en verkrijgbaar van verschillende merken.

Repen


Indien je vaak tot de verleiding komt om tussendoortjes te pakken (snoep, chocolade, …) is een reep met weinig KCAL een goede manier om de KCAL te verlagen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een appel pakken indien je tussendoor trek hebt in iets lekkers.

Nadeel van maaltijdvervangers


Maaltijdvervangers blijf je niet altijd gebruiken. Over het algemeen worden maaltijdvervangers ingezet om een bepaald doel te bereiken. Op het moment dat het doel bereikt is, worden de maaltijdvervangers weer aan de kant geschoven. Indien je dan terugvalt in je oude eetpatroon komen de kwijtgeraakte kilo’s er snel weer aan.

Aanpassen leefgewoonten


Het is dan ook beter dan op een andere manier naar maaltijdvervangers te kijken. Namelijk je eet en drink gewoonten aan proberen te passen. Ga eten volgens de schijf van vijf want dit is tenslotte de basis voor een gezond lichaam en de manier om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Zorg er ook voor dat je voldoende lichaamsbeweging hebt, een half uur tot een uur per dag wandelen of fietsen is een uitstekende manier om vet te verbranden.

Conclusie


Voor de korte termijn hebben maaltijdvervangers als shakes en repen absoluut nut om een gewenst resultaat te bereiken. Op de lange termijn is het beter je eet en drink gewoonten aan te passen aan de schijf van vijf en daarnaast voldoende te bewegen. Zorg dus altijd voor een combinatie van korte termijn resultaat en lange termijn resultaat en voorkom de jaarlijkse strijd tegen de kilo's!

Kiest u ervoor om op korte termijn de nodige kilo's kwijt te raken dan vindt u bij dadrogistonline.nl een uitgebreid assortiment maaltijdvervangers die u kunnen helpen het gewenste resultaat te bereiken.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.