Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Welke vitaminen heb ik nodig?

Ons lichaam heeft vitamines nodig om goed te kunnen functioneren. Veel vitamines krijgen we binnen via onze voeding, maar niet allemaal en niet altijd voldoende. Dat geldt in het bijzonder voor vitamine B9, vitamine D en vitamine E.

Vitamine B9

Vitamine B9 is met name een belangrijke vitamine voor vrouwen. Deze vitamine is namelijk nodig voor het opbouwen van lichaamscellen én helpt tijdens de zwangerschap bij het vormen van het centrale zenuwstelsel van de baby. Vitamine B9 staat ook wel bekend als foliumzuur. Dit is te vinden in kaas, melk, groene groenten en melk. Als je zwanger bent of wilt worden, is het verstandig om alvast te zorgen voor een extra aanvulling van deze vitamine.

Vitamine D

Veel Nederlanders hebben een tekort aan vitamine D. Dat is niet verwonderlijk, want deze vitamine maakt je lichaam zelf aan onder invloed van zonlicht. Tegenwoordig brengen we echter steeds meer tijd in huis door, waardoor het lichaam hier de kans niet voor krijgt. Vitamine D is verantwoordelijk voor sterke botten en verkleint de kans op osteoporose, ook wel botontkalking genoemd. Het is vooral te vinden in vette vis, lever, eierdooiers en volle melk. Daarnaast is het dus belangrijk regelmatig wat tijd buiten door te brengen. Dit hoeft niet altijd in de volle zon, het is vaak zelfs beter van niet. In de volle zon zorg je er namelijk ook voor dat je goed beschermd bent tegen de UV-stralen, terwijl die juist verantwoordelijk zijn voor het aanmaken van de vitamine.

Vitamine E

Vitamine E versterkt de huid en wapent deze tegen invloeden van buitenaf. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan UV-straling, vervuiling, rook van sigaretten en andere 'agressoren'. Vitamine E houdt de huid jonger. Deze vitamine is te vinden in plantaardige oliën en margarines, lever, boter, groene groenten, aardnoten en tarwekiemen. Ook zijn er supplementen van bijvoorbeeld Biotics Research, die deze vitamine (of soms zelfs een combinatie!) bevatten.

Voor deze en andere aanvullende vitaminen kun je terecht bij Dekwaliteitsdrogist.nl.

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.