Kwaliteit en een gezonde prijs!

Gezondheid & Vitamines Afvallen Huishoudelijk Uiterlijk & Verzorging Eten & Drinken Baby / Mama

Zijn billendoekjes wel echt zo zacht voor de babybilletjes?

Als je de reclames moet geloven, kunnen babybilletjes niet zonder billendoekjes. Alleen daarmee worden ze lekker zacht. Maar is dat echt zo? Niet helemaal. Peter Foley, een vooraanstaand onderzoeker uit Australië, voerde onderzoek uit naar babydoekjes en ontdekte dat met name vochtige doekjes niet altijd goed zijn voor kinderen. Deze doekjes bevatten namelijk stoffen die de zeer dunne en gevoelige huid van baby's stimuleren en kunnen leiden tot irritaties, uitslag of zelfs eczeem. Dit effect wordt versterkt op het moment at een kindje al last heeft van irritatie. Foley adviseert daarom om de vochtige doekjes niet te gebruiken voor pasgeboren kinderen, tenzij het niet anders kan, bijvoorbeeld voor onderweg. Voor dagelijks gebruik is het beter om katoenen doekjes met wat warm water te gebruiken.

Hydrateren en verzorgen

Voor baby's met een iets minder gevoelige huid kunnen billendoekjes wél handig zijn. Uit een recenter onderzoek is namelijk gebleken dat babydoekjes de huid hydrateren. Voor dit onderzoek werden 280 pasgeboren baby's behandeld met een billendoekje of een katoenen doekje. Als billendoekje werd een alcoholvrij exemplaar gebruik. Dit onderzoek liet zien dat het voor de babybilletjes helemaal niet uitmaakte wat er gebruikt werd. Er werd niet meer of minder irritatie waargenomen bij het gebruik van billendoekjes. Bovendien werd wel duidelijk dat babydoekjes voor ouders veel makkelijker zijn in gebruik. Ze kunnen namelijk na gebruik direct weggegooid worden en hoeven niet in de was.

Extra gevoelig

Hoewel het lijkt of de beide onderzoeken elkaar tegen spreken, is dat niet helemaal waar. Bij het tweede onderzoek werd namelijk gebruik gemaakt van billendoekjes voor de extra gevoelige huid. Deze doekjes bevatten geen agressieve stoffen en waren extra zacht voor de huid. Het gebruik van dergelijke doekjes is - zeker voor pasgeboren baby's - altijd aan te raden.

Kun je wel een nieuwe voorraad billendoekjes gebruiken? Bekijk dan het uitgebreide assortiment van Dekwaliteitsdrogist.nl eens!

Wil je niets missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze acties, scherpe aanbiedingen en nieuws.